Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera
Tässä reseptissä kampasimpukoiden kuoria käytetään gratiinivuokina, jossa herkulliset simpukat luovat liiton yrttimaustevoin kera. Voit myös tarjoilla ruoan pienistä annosvuoista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g puhdistettuja kampasimpukoita
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
- 1 pieni porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 1 salottisipuli
- ½ dl tuoreita basilikanlehtiä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl voita
Valmistusohje
1. Puhdista ja viipaloi purjo, puhdista ja suikaloi porkkana, selleri ja salottisipuli.
2. Hienonna basilika ja valkosipuli, paista seos voissa. Lisää vihannes- ja sipulisuikaleet ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.
3. Penslaa kampasimpukat tilkalla öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista simpukoita 1-2 minuuttia joka puolelta. Laita ne simpukankuoriin tai annosvuokiin. Kaada päälle vihannessekoitusta ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku