Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä reseptissä kampasimpukoiden kuoria käytetään gratiinivuokina, jossa herkulliset simpukat luovat liiton yrttimaustevoin kera. Voit myös tarjoilla ruoan pienistä annosvuoista.

Neljälle

  • 400 g puhdistettuja kampasimpukoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
  • 1 pieni porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 salottisipuli
  • ½ dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl voita

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi purjo, puhdista ja suikaloi porkkana, selleri ja salottisipuli.

2. Hienonna basilika ja valkosipuli, paista seos voissa. Lisää vihannes- ja sipulisuikaleet ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä.

3. Penslaa kampasimpukat tilkalla öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista simpukoita 1-2 minuuttia joka puolelta. Laita ne simpukankuoriin tai annosvuokiin. Kaada päälle vihannessekoitusta ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kampasimpukat