Kukkakaalia ja perunaa
Tämä on mieto ja hyvänmakuinen intialainen kasvisruoka. Sopii maukkaaksi lounaaksi tai kevyeksi päivälliseksi. Tarjoile intialaisen leivän kera. Ruokalaji sopii täydellisesti myös minkä tahansa tulisen curryn seuraksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 1 kukkakaali (n. 500 g)
- 3 kiinteää perunaa
- vettä
- 1 keltasipuli
- 1-2 tomaattia
- 1 ½ punaista chiliä
- 1-2 tl kurkumaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
- 1 ½ tl suolaa
- ½ dl ruokaöljyä
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Jaa kukkakaali tasakokoisiksi kukinnoiksi. Kuori perunat ja paloittele pienemmiksi paloiksi kuin kukkakaalinkukinnot. Kuori ja hienonna sipuli ja tomaatit.
2. Keitä kukkakaalit ja perunat vähässä vedessä sipulin, tomaatin, chilin, kurkuman, paprikajauhen, asafetidan ja suolan kanssa kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Kaada siivilään ja valuta.
3. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Laita kasvikset pannuun ja paista muutama minuutti kunnes kukkakaali ja peruna ovat saaneet väriä ja pehmenneet. Ripottele päälle korianteria ja tarjoile lisukkeena tai omana ruokalajinaan intialaisen naan-leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku