Grillattu lohifilee ja chipotlechutney
Grillattu mieto lohi saa seurakseen tulisenmakoisan chutneyn.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lohifileetä nahkoineen
- 2 tl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 vihreä chili
Chutney
- 1 poblanochili
- 1 chipotlechili
- 1 vihreä omena
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 tl raakaruokosokeria
- 1 pieni purkki maissinjyviä
- 1 dl keitettyjä mustia papuja
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Chutney: Kuumenna uuni 250 asteeseen: Paahda chilipalkoja uunissa 10 minuuttia. Kuori chilit ja hienonna malto. Kuutioi omena. Sekoita kattilassa chilisilppu, omena, viinietikka, sokeri, maissi ja pavut. Kuori valkosipulinkynnet, halkaise ne pitkittäin ja laita muiden ainesten joukkoon. Kiehauta seos, alenna lämpöä ja keitä hiljaa 25 minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Penslaa ne öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa nahkapuoli alaspäin 1 - 1½ minuuttia. Käännä ja grillaa lihapuolta noin 3 minuuttia.
3. Suikaloi vihreä chili hienoksi. Tarjoile lohi chutneyn kanssa ja sirottele pinnalle vihreää chilisilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku