Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Korianterilla maustettu naudansalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän thaimaalaisen salaatin alkuperäisreseptissä käytetään häränfileetä. Fileen asemasta voit valita naudan sisä- tai paahtopaistia, joka on sitä paitsi paljon edullisempaa. Jos haluat nopeasti valmistuvan salaatin, käytä valmiiksi grillattua paahtopaistia.

4 annosta

  • 500 g naudan sisä- tai paahtopaistia lehtipihveinä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 5 tuoretta chilipakoa
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 4 rkl limettimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 1 sipuli
  • 30 g salaattisipulia
  • 1 nippu tuoretta korianteria
  • 2 rkl maissiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Murskaa valkosipuli ja chili huhmareessa tai sekoita ne tahnaksi tehosekoittimessa. Siirrä tahna kulhoon ja lisää joukkoon kalakastike, limettimehu ja sokeri.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele, kuivaa ja hienonna korianteri. Leikkaa salaattisipuli suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lihaa noin kaksi minuuttia molemmin puolin. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

3. Sekoita maustetahna, sipuli, korianteri, salaattisipuli ja liha. Siirrä tarjoiluvadille ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti