Korianterilla maustettu naudansalaatti
Tämän thaimaalaisen salaatin alkuperäisreseptissä käytetään häränfileetä. Fileen asemasta voit valita naudan sisä- tai paahtopaistia, joka on sitä paitsi paljon edullisempaa. Jos haluat nopeasti valmistuvan salaatin, käytä valmiiksi grillattua paahtopaistia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g naudan sisä- tai paahtopaistia lehtipihveinä
- 3 valkosipulinkynttä
- 5 tuoretta chilipakoa
- 4 rkl kalakastiketta
- 4 rkl limettimehua
- 1 rkl sokeria
- 1 sipuli
- 30 g salaattisipulia
- 1 nippu tuoretta korianteria
- 2 rkl maissiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko pituussuuntaan, poista siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Murskaa valkosipuli ja chili huhmareessa tai sekoita ne tahnaksi tehosekoittimessa. Siirrä tahna kulhoon ja lisää joukkoon kalakastike, limettimehu ja sokeri.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele, kuivaa ja hienonna korianteri. Leikkaa salaattisipuli suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lihaa noin kaksi minuuttia molemmin puolin. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
3. Sekoita maustetahna, sipuli, korianteri, salaattisipuli ja liha. Siirrä tarjoiluvadille ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka