Tilli-sinappimarinoitua savusilakkaa
Tässä vanhanajan ravintolaruoka. Mutta älä pelästy - tämä ei ole vaikea ruokalaji. Silakan voit halutessasi vaihtaa mihin tahansa savukalaan. Tarjoa joko alkuruokana tai pienenä illallisena.
4 annosta
- 4 isoa savusilakkaa
- 1 punasipuli
- 2 dl säilykepunajuuria
- 2 kananmunaa
- 1 dl kapriksia
- 2 rkl dijonsinappia
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 dl öljyä
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 1 dl silputtua tilliä
- keitettyä perunaa
- näkkileipää
Valmistusohje
1. Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja pane fileet tarjoilulautaselle. Keitä kananmunat koviksi. Hienonna punasipuli, punajuuret ja kananmunat, kukin erikseen. Valuta kaprikset. Asettele ryhmiksi savusilakan ympärille.
2. Silppua tilli. Vatkaa keskenään sinappi, viinietikka, hunaja ja öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
3. kaada osa kastikkeesta savusilakan päälle ja tarjoa loppu kastike tarjoilukulhosta. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja näkkileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa