Tilli-sinappimarinoitua savusilakkaa

Tässä vanhanajan ravintolaruoka. Mutta älä pelästy - tämä ei ole vaikea ruokalaji. Silakan voit halutessasi vaihtaa mihin tahansa savukalaan. Tarjoa joko alkuruokana tai pienenä illallisena.

4 annosta

  • 4 isoa savusilakkaa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl säilykepunajuuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kapriksia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl öljyä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 dl silputtua tilliä
  • keitettyä perunaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja pane fileet tarjoilulautaselle. Keitä kananmunat koviksi. Hienonna punasipuli, punajuuret ja kananmunat, kukin erikseen. Valuta kaprikset. Asettele ryhmiksi savusilakan ympärille.

2. Silppua tilli. Vatkaa keskenään sinappi, viinietikka, hunaja ja öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.

3. kaada osa kastikkeesta savusilakan päälle ja tarjoa loppu kastike tarjoilukulhosta. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja näkkileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.