Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tilli-sinappimarinoitua savusilakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä vanhanajan ravintolaruoka. Mutta älä pelästy - tämä ei ole vaikea ruokalaji. Silakan voit halutessasi vaihtaa mihin tahansa savukalaan. Tarjoa joko alkuruokana tai pienenä illallisena.

4 annosta

  • 4 isoa savusilakkaa
  • 1 punasipuli
  • 2 dl säilykepunajuuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kapriksia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl öljyä
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 dl silputtua tilliä
  • keitettyä perunaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Poista savusilakoista nahka ja ruodot ja pane fileet tarjoilulautaselle. Keitä kananmunat koviksi. Hienonna punasipuli, punajuuret ja kananmunat, kukin erikseen. Valuta kaprikset. Asettele ryhmiksi savusilakan ympärille.

2. Silppua tilli. Vatkaa keskenään sinappi, viinietikka, hunaja ja öljy. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.

3. kaada osa kastikkeesta savusilakan päälle ja tarjoa loppu kastike tarjoilukulhosta. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja näkkileivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Savusilakka