Marinoidut savusilakat graavilohikastikkeella
Tämä suolainen, maukas ruokalaji sopii pääsiäisenä seisovaan pöytään. Sen voi myös tarjoilla alkuruokana, asettele ruoka silloin neljälle lautaselle. Tumma leipä kuten maalahden limppu on maukasta savusilakoiden kanssa.
Kuudelle
- 8 savusilakkaa
- 1 dl graavilohikastiketta
- 1 dl kuutioituja punajuuria
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
1. Vedä savusilakoista nahat pois. Poista selkäruoto ja pienet ruodot. Laita perattu kalanliha tarjoiluvadin keskelle.
2. Kaada graavilohikastike savusilakoiden päälle ja anna maustua hetki jääkaapissa.
3. Kuutioi punajuuri ja kananmunat. Hienonna ruohosipuli. Asettele punajuurikuutioita, hienonnettua kananmunaa ja ruohosipulia kauniisiin riveihin savusilakkavadille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa