Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut savusilakat graavilohikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä suolainen, maukas ruokalaji sopii pääsiäisenä seisovaan pöytään. Sen voi myös tarjoilla alkuruokana, asettele ruoka silloin neljälle lautaselle. Tumma leipä kuten maalahden limppu on maukasta savusilakoiden kanssa.

Kuudelle

  • 8 savusilakkaa
  • 1 dl graavilohikastiketta
  • 1 dl kuutioituja punajuuria
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Vedä savusilakoista nahat pois. Poista selkäruoto ja pienet ruodot. Laita perattu kalanliha tarjoiluvadin keskelle.

2. Kaada graavilohikastike savusilakoiden päälle ja anna maustua hetki jääkaapissa.

3. Kuutioi punajuuri ja kananmunat. Hienonna ruohosipuli. Asettele punajuurikuutioita, hienonnettua kananmunaa ja ruohosipulia kauniisiin riveihin savusilakkavadille ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Savusilakka