Sinappimarinoitua savusilakkaa ja maalahden limppua
Happaman ja rasvaisen savuisen yhdistelmä on täydellinen. Tämän alkuruoan kera sopii hyvin nauttia lasillinen viileää olutta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa savusilakkaa
- 2 säilykepunajuurta
- 4 viipaletta maalahden limppua
- pöytämargariinia
- 2 rkl kapriksia
- muutama kaunis tillinoksa
- 3 rkl sinappia
- 1 rkl tummaa, ranskalaista sinappia
- 2 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- 2 dl ruokaöljyä
- 1 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Hienonna 1 dl tilliä. Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri ja viinietikka kastikkeeksi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy hienona norona samalla vatkaten, jotta saat paksun kastikkeen. Lisää tilli, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Perkaa savusilakat. Kuutioi punajuuret ja levitä ohut kerros margariinia leipäviipaleille. Levitä päälle savusilakkaa, aseta päälle lusikalinen kastiketta ja koristele kapriksilla, punajuurella ja tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa