Savusilakkahyydyke
Tarjoile savusilakkahyydykettä puhvettipöydässä tai alkuruokana, välipalana, yöpalana, milloin vain. Pane tarjolle lisäksi näkkileipää. Munahakkeluskin on hyvää lisänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 15 savusilakkaa
- 2 sipulia silppuna
- 1 nippu ruohosipulia silppuna
- 1 nippu tilliä silppuna
- 3 dl kahvikermaa
- 2 munaa
- suolaa ja mustapippuria
- 6-7 liivatelehteä
- maustekrassia koristeeksi
Valmistusohje
1. Perkaa ja pilko savusilakat ja sekoita (koneella) sipuli-, ruohosipuli- ja tillisilppujen kanssa. Vatkaa keskenään kerma ja munat ja sekoita savusilakkaseokseen. Mausta.
2. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota ne liosta ja sulata varovasti omassa nesteessään miedolla lämmöllä kasarissa. Sekoita hieman jäähtynyt liivateliuos tahnaan.
3. Kaavi seos vedellä huuhdottuun vuokaan. Laita kylmään yön yli. Kasta vuoan alaosa nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele maustekrassilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka