Sinappimarinoitu savusilakka
Savusilakalle sopii erinomaisesti marinadiksi herkullinen sinappikastike. Seuralaisiksi sopivat kapris, omena ja tilli. Tarjoile keitettyjä perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 6 savusilakkaa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl etikkaa
- 2 rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 rkl sokeria
- 1 dl öljyä
- 2 rkl hienonnettua punasipulia
- 1 rkl silputtua persiljaa
- 1½ dl kermaviiliä
- 2 rkl vettä
Koristeluun
- sitruunanlohkoja
- omena
- 4 rkl kapriksia
- tilliä
Valmistusohje
1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja asettele vuokaan.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Sekoita keskenään munankeltuainen, etikka, sinappi, suola, pippuri ja sokeri. Vatkaa sitten öljy joukkoon. Lisää punasipuli, persilja ja kermaviili ja sekoita joukkoon vettä, kunnes koostumus on sopiva. Valele kastike savusilakoiden päälle ja anna seistä muutaman tunnin ajan.
3. Kuori ja hienonna omena ja sekoita joukkoon kaprikset. Annostele marinoidut savusilakat lautasille ja koristele omena-kapris-seoksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"