Sinappimarinoitu savusilakka

Savusilakalle sopii erinomaisesti marinadiksi herkullinen sinappikastike. Seuralaisiksi sopivat kapris, omena ja tilli. Tarjoile keitettyjä perunoiden kanssa.

4 annosta

  • 6 savusilakkaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • sitruunanlohkoja
  • omena
  • 4 rkl kapriksia
  • tilliä

Valmistusohje

1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja asettele vuokaan.

2. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Sekoita keskenään munankeltuainen, etikka, sinappi, suola, pippuri ja sokeri. Vatkaa sitten öljy joukkoon. Lisää punasipuli, persilja ja kermaviili ja sekoita joukkoon vettä, kunnes koostumus on sopiva. Valele kastike savusilakoiden päälle ja anna seistä muutaman tunnin ajan.

3. Kuori ja hienonna omena ja sekoita joukkoon kaprikset. Annostele marinoidut savusilakat lautasille ja koristele omena-kapris-seoksella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.