Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tillilihaa broilerista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tilliliha on alkuperäisimmillään vasikasta tai lampaasta tehtynä, mutta onnistuu se broileristakin. Kastikkeen pitää maistua hieman happamalta ja aavistuksen makealta. Keitetyt perunat sopivat seuraan.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 1-2 kanaliemikuutiota
  • vettä
  • 1 porkkana paloina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pieni sipuli
  • 10 kokonaista mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1,5 rkl etikkaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 dl tillisilppua
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl kylmää voita

Valmistusohje

1. Pane kanapalat pataan, kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto, lisää kanaliemikuutiot, porkkanapalat, laakerinlehti, sipuli ja pippurit. Keitä lihat kypsiksi, noin 40 minuuttia. Nosta lihat padasta ja siivilöi liemi.

2. Sulata voita kasarissaa ja sekoita siihen jauho. Lisää keitinliemi sekoittaen, sitten etikka, ja sokeri. Suurusta kastike munankeltuaisella. Lisää tillisilppu valmiiseen kastikkeeseen. Kiillota kastike vielä kylmällä voinokareella ja kaada kanapalojen joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata