Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty lammas ruohosipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetty lammas on herkkua. Tillin sijaan kastike on maustettu ruohosipulilla ja sitruunalla.

5-6 hengelle

  • 1,5 kg lammasta patapaloina
  • 3 porkkanaa siivuina
  • ½ purjoa siivuina
  • 1,5 lihaliemikuutiota
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • ½ tl timjamia
  • muutama persiljanoksa
  • 6 dl vettä
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl keitinlientä
  • 1 munankeltuainen
  • sitruunamehua
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Laita liha pataan, suolaa ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi kuori vaahto ja lisää pataan vihannekset ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa.

2. Nosta liha liemestä ja siivilöi keitinliemi. Sulata voita kasarissa ja kuullota jauhoa siinä, kaada keitinlientä joukkoon, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Ota kastike liedeltä, mausta sitruunamehulla ja vatkaa joukkoon keltuainen. Kaada kastike lihan päälle ja sirota päälle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoile keitetyn perunan tai riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta