Keitetty lammas ruohosipulikastikkeessa
Keitetty lammas on herkkua. Tillin sijaan kastike on maustettu ruohosipulilla ja sitruunalla.
5-6 hengelle
- 1,5 kg lammasta patapaloina
- 3 porkkanaa siivuina
- ½ purjoa siivuina
- 1,5 lihaliemikuutiota
- 8 kokonaista valkopippuria
- ½ tl timjamia
- muutama persiljanoksa
- 6 dl vettä
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4-5 dl keitinlientä
- 1 munankeltuainen
- sitruunamehua
- ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Laita liha pataan, suolaa ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi kuori vaahto ja lisää pataan vihannekset ja mausteet. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa.
2. Nosta liha liemestä ja siivilöi keitinliemi. Sulata voita kasarissa ja kuullota jauhoa siinä, kaada keitinlientä joukkoon, sekoita ja keitä 10 minuuttia. Ota kastike liedeltä, mausta sitruunamehulla ja vatkaa joukkoon keltuainen. Kaada kastike lihan päälle ja sirota päälle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoile keitetyn perunan tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku