Hieno kalagratiini
Lasten suosikkiruokaa.
Neljälle
- 600-700 g kalafileetä ja katkarapuja
- 3-4 dl pakastettua vihannessekoitusta
- 4 annosta perunamuusia
- 1 munankeltuainen
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 kalaliemikuutio
- 3 dl vettä
- 1 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti. Lisää kalat ja katkaravut vuokaan, suolaa kevyesti. Laita vuoka uuniin 5 minuutiksi.
2. Valmista perunamuusi ja sekoita valmiiseen muusiin munankeltuainen. Keitä vihannekset nopeasti kevyesti suolatussa vedessä ja valuta.
3. Freesaa margariini ja jauhot kattilassa, lisää liemi ja kerma, mausta. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kastikkeeseen juusto.
4. Levitä vihannekset vuokaan kalan päälle, kaada päälle kastike. Pursota muusi ympärille.
5. Gratinoi uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku