Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä mätilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oletko käynyt kalassa ja saanut saaliiksi eväkkäitä, joissa on mätiä? Säästä mäti ja valmista mätilaatikkoa. Voit myös ostaa mätiä ja valmistaa ruoan esimerkiksi siianmädistä. Valmiiksi muhennettua pakastepinaattia on käytännöllistä pitää pakkasessa.

Kahdelle

  • n. 300 g turskanmätiä
  • 1 purjo
  • n. 375 g muhennettua pinaattia
  • 2-3 rkl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä sulatettu pinaatti uunivuokaan ja asettele mäti pinaattipedille.

2. Viipaloi purjo, peitä mäti purjoviipaleilla ja ripottele päälle juustoraastetta.

3. Puuteroi laatikko kevyesti paprikajauheella, laita vuoka uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja pinta kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Mätilaatikko