Vihreä mätilaatikko
Oletko käynyt kalassa ja saanut saaliiksi eväkkäitä, joissa on mätiä? Säästä mäti ja valmista mätilaatikkoa. Voit myös ostaa mätiä ja valmistaa ruoan esimerkiksi siianmädistä. Valmiiksi muhennettua pakastepinaattia on käytännöllistä pitää pakkasessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle
- n. 300 g turskanmätiä
- 1 purjo
- n. 375 g muhennettua pinaattia
- 2-3 rkl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä sulatettu pinaatti uunivuokaan ja asettele mäti pinaattipedille.
2. Viipaloi purjo, peitä mäti purjoviipaleilla ja ripottele päälle juustoraastetta.
3. Puuteroi laatikko kevyesti paprikajauheella, laita vuoka uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja pinta kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti