Tofua kiinalaisittain
Tähän ruokalajiin törmää joka puolella Kiinaa. Sen loi chengdulaisen kokin vaimo satakunta vuotta sitten. Ruokalaji kuuluu niin kutsuttuun läntiseen koulukuntaan, Sichuaniin. Keitetty riisi sopii mainiosti lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g kuutioitua tofua
- ruokaöljyä paistamiseen
- 100 g jauhettua naudanlihaa
- 1 maustemitta pippuria
- 1 tl mustapapukastiketta
- 1 rkl chilitahnaa
- 1 ½ dl lientä
- 3 salaattisipulia
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- jauhettua sichuaninpippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele salaattisipuli. Keitä tofu vedessä 3 minuuttia, nosta tofu kattilasta ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kuumenna hieman öljyä wokkipannussa. Öljyn alkaessa savuta, lisää jauheliha, sekoita koko ajan ja mausta pippurilla.
2. Lisää mustapapukastike ja chilitahna, paista hieman ja lisää liemi.
3. Lisää tofu ja sipuli, alenna lämpöä ja paista vielä 3-4 minuuttia. Sekoita soija ja maissitärkkelys vesitilkkaan, lisää pannulle ja anna kiehahtaa. Tarjoile vastajauhetun sichuaninpippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku