Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rakuunakanaa ja vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on vähärasvainen ja maukas tapa valmistaa kanaa. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa ja timjamia, käytä niitä kaksinkertainen määrä kuivattujen yrttien sijaan.

Neljälle

  • 4 broilerinkoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • ½ rkl soijaa
  • ½ rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 salaattikiinankaali, suikaloituna
  • 1 iso porkkana, suikaloituna
  • 1 pieni fenkoli, suikaloituna
  • 1 purjo, suikaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla ja laita ne matalaan pataan.

2. Sekoita öljy ja soija ja penslaa kanat puolella seoksesta. Ripottele päälle rakuunaa. Murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vesi. Hauduta kanat puolikypsäksi kannen alla n. 15 minuuttia.

3. Nosta kanankoivet padasta ja lisää pataan vihannekset. Ripottele päälle timjami ja lisää loput soijaseoksesta. Lisää kanapalat, laita kansi päälle ja hauduta kanat kypsiksi, n. 10-15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet