Tom Yam Kung
Julkaistu
Krista kokkaa eksoottisissa tunnelmissa. Tämä keitto piristää arkiruoat hetkessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 4 tuoretta thaichiliä
- 2 sitruunaruohoa
- 100 g kukkakaalia
- 1 sipuli
- 1 litra vettä
- 8 kaffirlimetin lehteä
- 3 rkl galangaltahnaa
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 2 rkl tom yam-tahnaa
- 1 tl (palmu)sokeria
- 3 rkl kalakastiketta
- 200 ml kookosmaitoa
- 400 g jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 kevätsipulia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
Halkaise chilit ja poista halutessasi siemenet. Viipaloi palot.
Leikkaa sitruunaruohot reiluiksi paloiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaikki ainekset lukuun ottamatta kevätsipulia, korianteria ja sitruunaa.
Keitä viisi minuuttia. Lisää lopuksi ravut, keitä vain hetki, varo sitkistämästä niitä. Lisää lopuksi kevätsipuli ja sitruunanmehu. Hienonna korianteri pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa