Tom Yam Kung
Krista kokkaa eksoottisissa tunnelmissa. Tämä keitto piristää arkiruoat hetkessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 4 tuoretta thaichiliä
- 2 sitruunaruohoa
- 100 g kukkakaalia
- 1 sipuli
- 1 litra vettä
- 8 kaffirlimetin lehteä
- 3 rkl galangaltahnaa
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 2 rkl tom yam-tahnaa
- 1 tl (palmu)sokeria
- 3 rkl kalakastiketta
- 200 ml kookosmaitoa
- 400 g jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 kevätsipulia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Valmistusohje
Halkaise chilit ja poista halutessasi siemenet. Viipaloi palot.
Leikkaa sitruunaruohot reiluiksi paloiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaikki ainekset lukuun ottamatta kevätsipulia, korianteria ja sitruunaa.
Keitä viisi minuuttia. Lisää lopuksi ravut, keitä vain hetki, varo sitkistämästä niitä. Lisää lopuksi kevätsipuli ja sitruunanmehu. Hienonna korianteri pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi