Tomaatti-pekonipasta
Ainekset
- n. 400 g kuivapastaa
- n. 170 g pekonia
- 1–2 valkosipulikynttä
- 2–3 salottisipulia
- 4–6 tomaattia
- 1 ½ dl valkoviiniä (punaviinikin käy)
- suolaa ja mustapippuria
- (tuoretta basilikaa & oliiviöljyä)
Valmistusohje
Laita pastan keitinvesi lämpenemään, muista suola. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä. Hienonna sillä välin valkosipulikynnet ja salottisipulit. Kun pekoni on saanut hieman väriä, lisää sipulit ja paista pehmeiksi edelleen miedolla lämmöllä. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Kaada viini pannuun ja kiehauta. Lisää joukkoon tomaattipalat, mausta suolalla ja mustapippurilla. Käännä liesi pienelle teholle. Tässä vaiheessa pastaveden pitäisi kiehua.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmis ja olet kaatanut keitinveden pois, yhdistä kastike välittömästi pastaan. Jos haluat, voit lisätä pastan päälle tuoretta basilikaa ja erittäin hyvää oliiviöljyä. Tämä on maukas ja helppo pikapasta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku