Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisi-tomaatti-sienisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen, haalea lisukesalaatti sopii niin lihalle, kalalle kuin linnullekin kaveriksi.

Neljälle

  • 4 dl parboiled-riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 10 cm purjoa, vaaleanvihreää osaa
  • 1 porkkana
  • 250 g pakasteherneitä
  • 150 g siitakesieniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 kesäkurpitsa
  • 8 pientä tomaattia

Valmistusohje

1. Keitä riisi ja kurkuma pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise, puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja kuutioi porkkana. Keitä purjoa, porkkanaa ja herneitä riisin kanssa viimeiset 3 minuuttia.

2. Paista sienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi kesäkurpitsa ja ryöppää viipaleet kevyesti suolatussa vedessä. Halkaise tomaatit ja paista ne. Tarjoile riisisalaatti kesäkurpitsan, tomaatin ja sienten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Sienisalaatti