Riisi-tomaatti-sienisalaatti
Tämä herkullinen, haalea lisukesalaatti sopii niin lihalle, kalalle kuin linnullekin kaveriksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl parboiled-riisiä
- 5 dl vettä
- 1 tl kurkumaa
- 10 cm purjoa, vaaleanvihreää osaa
- 1 porkkana
- 250 g pakasteherneitä
- 150 g siitakesieniä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 kesäkurpitsa
- 8 pientä tomaattia
Valmistusohje
1. Keitä riisi ja kurkuma pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise, puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja kuutioi porkkana. Keitä purjoa, porkkanaa ja herneitä riisin kanssa viimeiset 3 minuuttia.
2. Paista sienet voissa, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi kesäkurpitsa ja ryöppää viipaleet kevyesti suolatussa vedessä. Halkaise tomaatit ja paista ne. Tarjoile riisisalaatti kesäkurpitsan, tomaatin ja sienten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku