Tonnikalaburgeri sardellitahnan kanssa
Tämä on kuin caesarsalaattia – mutta merellisessä muodossa ja rapeiden maalaisleipäpalojen väliin kätkettynä. Osta vain korkealuokkaisinta tuoretta tonnikalaa näihin pippurin- ja korianterintuoksuisiin herkkupaloihin.
Neljälle
- 400 g hienoa tonnikalafileetä
- 2 rkl korianterinsiemeniä
- 1 rkl kokonaisia mustapippureita
- ½ tl suolaa
Sardellitahna
- 2 sardellifileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 munankeltuainen
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl dijonsinappia
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 8 viipaletta rouheata maalaisleipää
- oliiviöljyä penslaukseen
- 1 hopeasipuli
- 2 luumutomaattia
- 2 rkl kapriksia
- 2 dl salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sardellitahna: Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se. Hienonna monitoimikoneessa tms. sardellit, valkosipuli, keltuainen, viinietikka ja sinappi. Lisää koneen käydessä öljy, ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana, kunnes seos on tasaista. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori hopeasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja kuutioi malto. Huuhdo salaatinlehdet ja revi pienemmiksi paloiksi. Penslaa leipäviipaleet öljyllä ja paahda ne pannulla tai uunissa.
3. Hienonna korianterinsiemenet ja mustapippurit morttelissa. Levitä mausterouhe lautaselle, kasta tonnikalaviipaleet siinä ja suolaa palat sen jälkeen. Kuumenna kuiva paistinpannu kunnolla ja paista siinä tonnikalasiivut ilman rasvaa 1 minuutti kummaltakin puolelta.
4. Jaa salaatinlehdet leiville, nosta tonnikalasivut päälle, tipauta pieni nokare sardellitahnaa jokaiselle ja paina kevyesti toinen leipäviipale päälle. Puolita burgerit varovasti terävällä veitsellä ja tarjoile sipulirenkaiden, tomaattikuutioiden ja kapriksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka