Tortellinit basilika-pinaattikastikkeella
Täytetyt tortellinit tarjotaan sametinpehmeällä, vihreällä kastikkeella. Kun peruskastike on valmis, maukas ruoka valmistuu kuin itsestään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g tortellineja
- 1 nippu basilikaa
- 150 g pinaattia
Béchamelkastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna basilikaa hieman. Huuhtele ja puhdista pinaatti, leikkaa irti kovat kannat ja hienonna lehtiä hieman.
2. Béchamelkastike: Kiehauta kattilassa maito. Sulata toisessa, isossa kattilassa voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jotta suurus ei ruskistu tai pala pohjaan. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.
3. Lisää béchamelkastikkeeseen pinaatti ja basilika ja tarjoa vastakeitettyjen tortellinien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka