Tortellinit sitruunakastikkeessa
Béchamel-kastike on tämän nopean ja maistuvan lounasruoan perusta. Jos haluat koristella annoksen syötävillä kukilla, valitse esimerkiksi kääpiösamettikukkia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g tortellinipastaa
- 1 sitruuna
- 1 nippu basilikaa
- suolaa ja pippuria
Béchamel-kastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna suuruksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, ettei suurus ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Hauduta kastiketta 10-15 minuuttia.
2. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Pese sitruuna, raasta, kuori ja purista mehu.
3. Lisää béchamel-kastikkeeseen sitruunamehu ja raastettu kuori ja kuumenna kiehuvaksi. Kääntele joukkoon suikaloitu basilika ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike ja vastakeitetyt tortellinit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka