Gnocchit taskurapujen, tomaattien ja avokadon kera
Taskuravut ja avokado säestävät toisiaan hyvin tässä ruokalajissa, joka on mieto mutta erittäin maukas. Jos peruskastike on valmis, ruoka valmistuu nopeasti.
Neljälle
- 400 g gnocchipastaa
- 2 prk taskurapuja, à 380 g
- 5 cocktailtomaattia
- 2 avokadoa
- 1 annos béchamelkastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 60 g raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Näin valmistat béchamelkastikkeen: Sulata 2 rkl voita kattilassa, lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Napsauta levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia. Sekoita välillä, jottei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää samalla sekoittaen 5 dl maitoa, mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Anna kastikkeen poreilla hiljaa 10-15 minuuttia.
2. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
3. Kuumenna béchamelkastike ja sitruunamehu kiehuvaksi.
4. Suikaloi avokado, halkaise tomaatit. Lisää taskuravut kastikkeeseen ja sekoita. Kääntele varoen mukaan avokado ja tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi, niin että taskuravut ja kasvikset lämpenevät läpikotaisin.
5. Sekoita vastakeitetty pasta ja kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka