Yrttignocchit kinkun kera

Pasta kinkkukastikkeessa on nopea ja suosittu arkiruoka. Hieman juhlavampi versio syntyy gnoccheista ja tuoreyrteillä maustetusta kastikkeesta. Tarjoa lisukkeena tuoreita tomaatteja.

4 annosta

  • 500 g gnoccheja
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 300 g palvikinkkua
  • rasvaa paistamiseen

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia.

2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Sekoita hienonnettu basilika béchamel-kastikkeeseen. Sekoita keskenään kastike ja lämpimät gnocchit.

3. Paista kinkku rasvassa paistinpannulla ja tarjoa se gnocchien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!