Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttignocchit kinkun kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pasta kinkkukastikkeessa on nopea ja suosittu arkiruoka. Hieman juhlavampi versio syntyy gnoccheista ja tuoreyrteillä maustetusta kastikkeesta. Tarjoa lisukkeena tuoreita tomaatteja.

4 annosta

  • 500 g gnoccheja
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 300 g palvikinkkua
  • rasvaa paistamiseen

Béchamel-kastike

  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Béchamel-kastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna saostua parin minuutin ajan. Sekoita välillä, ettei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää 5 dl maitoa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10-15 minuuttia.

2. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Sekoita hienonnettu basilika béchamel-kastikkeeseen. Sekoita keskenään kastike ja lämpimät gnocchit.

3. Paista kinkku rasvassa paistinpannulla ja tarjoa se gnocchien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit