Kuninkaallista kanaa
Tätä broileripataa kelpaisi tarjota vaikka kuninkaalle. Padan voi valmistaa tähteeksi jääneestä broilerista ja tarjota keitetyn riisin ja parsakaalin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 300 g keitettyä broileria
- 1 sipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 250 g herkkusieniä
- 4 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi sipuli jaa paprika ja paloittele herkkusienet. Kuullota kasvikset erikseen.
2. Kastike: sulata voi. Nosta kattila levyltä ja lisää jauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kanaliemi vähän kerrallaan. Lisää kerma ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuutioi broilerinliha ja lisää kuutiot kattilaan yhdessä sipulin, paprikan ja herkkusienten kanssa. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Lisää loppu kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"