Kuninkaallista kanaa

Tätä broileripataa kelpaisi tarjota vaikka kuninkaalle. Padan voi valmistaa tähteeksi jääneestä broilerista ja tarjota keitetyn riisin ja parsakaalin kera.

4 annosta

  • 300 g keitettyä broileria
  • 1 sipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 250 g herkkusieniä
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi sipuli jaa paprika ja paloittele herkkusienet. Kuullota kasvikset erikseen.

2. Kastike: sulata voi. Nosta kattila levyltä ja lisää jauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kanaliemi vähän kerrallaan. Lisää kerma ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuutioi broilerinliha ja lisää kuutiot kattilaan yhdessä sipulin, paprikan ja herkkusienten kanssa. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta. Lisää loppu kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.