Delize kinkku-tomaattikastikkeessa
Tämä ruoka näyttää monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa erittäin helppo tehdä. Yksinkertaisten, puhtaiden makujensa ansiosta se on hyvä aloittelevan kokin juhlaruoka.
4 annosta
- 500 g tuoreita lasagnelevyjä
- 300 g kinkkua
- 300 g voimakasta juustoa
- ½ kesäkurpitsa
- 1 purkki valmista tomaattikastiketta
- 150 g parmesaanijuustoa
Bechamelkastike
- 2 rkl voita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä muutama minuutti. Sekoita välillä, jotta jauhot eivät ruskistu tai pala pohjaan. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja hieman vastajauhettua valkopippuria. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi kinkku ja juusto. Suikaloi kesäkurpitsa ja raasta parmesaanijuusto. Levitä lasagnelevyt tasaiselle alustalle ja asettele niiden päälle kinkku- ja juustoviipaleet sekä kesäkurpitsasuikaleet. Kieritä levyt rullalle ja leikkaa 5 cm paloiksi.
3. Nosta palat uunivuokaan ja kaada päälle bechamel- ja tomaattikastike. Ripottele pinnalle parmesaanijuusto ja gratinoi 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"