Tortillataskut eli tortillawrapit
Julkaistu
Näppärät tortillataskut sopivat evääksi, iltapalaksi ja illanistujaistarjoiluun. Täytteissä voit käyttää aineksia oman maun mukaan.
Ainekset
- 200 g broilerinfileetä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 1-2 rkl tacomaustetta
- 150 g salsakastiketta
Guacamole
- 2 avokadoa
- ½ pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chili
- 1 tomaatti
- ½ limen mehu
- ripaus suolaa
- muutama varsi korianteria
Lisäksi
- 200 g juustodippiä
- 200 g ranskankermaa
- 6 pehmeää tortillaa
Valmistusohje
Tortillataskut eli tortillawrapit valmistuvat näin:
- Leikkaa broilerinfileet suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy. Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta tacomausteella. Lisää joukkoon salsakastike ja kuumenna.
- Valmista guacamole. Halkaise avokadot ja koverra hedelmäliha lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ainekset keskenään. Purista joukkoon limen mehu ja mausta suolalla ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista maku.
- Ota esille juustodippi ja ranskankerma. Levitä yksitellen tortillat työlaudalle ja leikkaa tortillan reunasta keskelle viilto puoliväliin asti. Jaa broileritäyte, guacamole, juustodippi ja ranskankerma kukin yhdelle neljännekselle tortillan päälle ja käännä tortilla viuhkamaiseksi taskuksi siten, että jokaisen taskun väliin jää yksi erillinen täyte. Laita pieneen paperipussiin ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka