Torttukakku

Sekä rapea että pehmeä.

1 kakkuun

  • 50 g pehmeää margariinia
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl maitoa

Marenki

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, mielellään pieni.

2. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat ainekset ja kääntele taikinaan. Lisää viimeiseksi maito.

3. Levitä taikina vuokaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Kääntele varovaisesti mukaan jauhetut pähkinät, levitä marenkitaikina kakulle.

4. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat