Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapuja, taskurapuja ja katkarapuja cajun

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän reseptin määrät riittävät isoihin rapujuhliin tai seisovaan pöytään. Ruoan voi syödä lautaselta. Toinen vaihtoehto on kääräistä muutama rapu, perunaa ja maissia sanomalehteen, niin että jokainen ruokailija saa oman käärönsä.

Kymmenelle

  • 5 kg keitettyjä rapuja, jättikatkarapuja ja taskurapuja
  • 500 g perunoita
  • 2-3 maissintähkää
  • 600 g sipulia kuorineen
  • 2 sitruunaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ½ tl cajunmaustetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl cayennepippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 10-12 l vettä

Valmistusohje

1. Harjaa perunat huolellisesti. Paloittele maissintähkät kolmeen osaan. Halkaise sitruunat.

2. Keitä runsaasti vettä suuressa kattilassa, lisää perunat ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää maissit, sipulit, sitruunat ja valkosipuli, keitä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja maissit ovat valmiita.

3. Lisää äyriäiset. Heti kun ravut, taskuravut ja katkaravut ovat lämpimiä, keitos on valmis. Kaada vesi pois ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt