Rapuja, taskurapuja ja katkarapuja cajun
Tämän reseptin määrät riittävät isoihin rapujuhliin tai seisovaan pöytään. Ruoan voi syödä lautaselta. Toinen vaihtoehto on kääräistä muutama rapu, perunaa ja maissia sanomalehteen, niin että jokainen ruokailija saa oman käärönsä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kymmenelle
- 5 kg keitettyjä rapuja, jättikatkarapuja ja taskurapuja
- 500 g perunoita
- 2-3 maissintähkää
- 600 g sipulia kuorineen
- 2 sitruunaa
- 1 kokonainen valkosipuli
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 ½ tl cajunmaustetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl cayennepippuria
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 10-12 l vettä
Valmistusohje
1. Harjaa perunat huolellisesti. Paloittele maissintähkät kolmeen osaan. Halkaise sitruunat.
2. Keitä runsaasti vettä suuressa kattilassa, lisää perunat ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää maissit, sipulit, sitruunat ja valkosipuli, keitä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja maissit ovat valmiita.
3. Lisää äyriäiset. Heti kun ravut, taskuravut ja katkaravut ovat lämpimiä, keitos on valmis. Kaada vesi pois ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku