Taskurapurisotto
Nigerialaisen alkuperäisreseptin mukaan tähän mausteilta tuoksuvaan risottoon käytetään erilaisia äyriäisiä, tähän olemme valinneet tölkkitaskurapuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 purkkia taskurapuja
- 4-6 jättikatkarapua
- ½ dl kuorimatonta riisiä
- 1 keltasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 rkl maapähkinä- tai ruokaöljyä
- 1-2 rkl currya
- 1 tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Halkaise jättikatkaravut pituussuuntaan. Kuori ja silppua sipuli. Poista siemenet paprikasta ja suikaloi se.
2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Paista katkarapuja, sipulia ja paprikaa 2 minuuttia. Mausta currylla, chilillä ja suolalla ja paista vielä 2 minuuttia.
3. Lisää keitetty riisi ja sekoita. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia – miedolla lämmöllä, jotta risotto ei pala pohjaan. Lisää taskuravunliha ja kuumenna. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa