Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taskurapurisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nigerialaisen alkuperäisreseptin mukaan tähän mausteilta tuoksuvaan risottoon käytetään erilaisia äyriäisiä, tähän olemme valinneet tölkkitaskurapuja.

Neljälle

  • 2 purkkia taskurapuja
  • 4-6 jättikatkarapua
  • ½ dl kuorimatonta riisiä
  • 1 keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl maapähkinä- tai ruokaöljyä
  • 1-2 rkl currya
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Halkaise jättikatkaravut pituussuuntaan. Kuori ja silppua sipuli. Poista siemenet paprikasta ja suikaloi se.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Paista katkarapuja, sipulia ja paprikaa 2 minuuttia. Mausta currylla, chilillä ja suolalla ja paista vielä 2 minuuttia.

3. Lisää keitetty riisi ja sekoita. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia – miedolla lämmöllä, jotta risotto ei pala pohjaan. Lisää taskuravunliha ja kuumenna. Tarjoile kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Risotto