Kolme suolaista pikkupurtavaa
Glögikesteillä voi olla mukavaa tarjoilla jotakin suolaista kaiken makean tasapainoksi. Kinkkunäkkileivät, rapeat selleritikut pehmeällä juustotäytteellä ja savulohi-kaprisvoileivät sopivat tähän mainiosti.
Ainekset
- Neljälle
Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera
- 1 varsiselleri
- 125 g sinihomejuustoa
- 3 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
Savulohileivät
- 5 viipaletta maalahden limppua
- pöytämargariinia
- 5 viipaletta kylmäsavulohta
- 5 rkl kapriksia
- jauhettua mustapippuria
Kinkkunäkkileivät
- 10 pientä palaa näkkileipää
- pöytämargariinia
- 10 pientä viipaletta keittokinkkua
- 2 kokonaista säilykepunajuurta
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 3 rkl raastettua piparjuurta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- vihanneskrassia
Valmistusohje
1. Kinkkunäkkileivät: Lohko punajuuret pieniksi ja ohuiksi lohkoiksi. Sekoita jogurtti, punajuuret, piparjuuri, suola ja pippuri. Voitele näkkileipäpalat margariinilla, asettele päälle kinkkuviipaleet. Laita 2 tl punajuuriseosta joka voileivälle. Koristele vihanneskrassilla.
2. Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera: Raasta sinihomejuusto karkeasti. Sekoita juusto ja ranskankerma. Leikkaa sellerinvarret 10 cm pituisiksi paloiksi. Täytä palat juustoseoksella, ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.
3. Savulohileivät: Leikkaa leipäviipaleista pyöreitä paloja. Voitele margariinilla. Jaa lohiviipaleet pituussuuntaan, asettele leipäviipaleille. Ripottele päälle kapriksia ja pippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi