Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolme suolaista pikkupurtavaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Glögikesteillä voi olla mukavaa tarjoilla jotakin suolaista kaiken makean tasapainoksi. Kinkkunäkkileivät, rapeat selleritikut pehmeällä juustotäytteellä ja savulohi-kaprisvoileivät sopivat tähän mainiosti.

Ainekset

  • Neljälle

Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera

  • 1 varsiselleri
  • 125 g sinihomejuustoa
  • 3 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Savulohileivät

  • 5 viipaletta maalahden limppua
  • pöytämargariinia
  • 5 viipaletta kylmäsavulohta
  • 5 rkl kapriksia
  • jauhettua mustapippuria

Kinkkunäkkileivät

  • 10 pientä palaa näkkileipää
  • pöytämargariinia
  • 10 pientä viipaletta keittokinkkua
  • 2 kokonaista säilykepunajuurta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • vihanneskrassia

Valmistusohje

1. Kinkkunäkkileivät: Lohko punajuuret pieniksi ja ohuiksi lohkoiksi. Sekoita jogurtti, punajuuret, piparjuuri, suola ja pippuri. Voitele näkkileipäpalat margariinilla, asettele päälle kinkkuviipaleet. Laita 2 tl punajuuriseosta joka voileivälle. Koristele vihanneskrassilla.

2. Selleriä sinihomejuuston ja saksanpähkinöiden kera: Raasta sinihomejuusto karkeasti. Sekoita juusto ja ranskankerma. Leikkaa sellerinvarret 10 cm pituisiksi paloiksi. Täytä palat juustoseoksella, ripottele päälle saksanpähkinärouhetta.

3. Savulohileivät: Leikkaa leipäviipaleista pyöreitä paloja. Voitele margariinilla. Jaa lohiviipaleet pituussuuntaan, asettele leipäviipaleille. Ripottele päälle kapriksia ja pippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat