Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Submarine-patonki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Submarine tarkoittaa tietenkin sukellusvenettä, ja tässä reseptissä nimi viittaa sukellusveneen pitkulaiseen muotoon – muistuttaahan patonki kyseistä mertenhalkojaa. Submarine-patonki täytetään yleensä herkkutäytteillä. Valitse omat suosikkisi tai kokeile meidän superhyperjätti-subiamme.

Neljälle

  • 4 pientä patonkia
  • 8 salaatinlehteä
  • 4 viipaletta savukalkkunaa
  • 8 viipaletta salamia
  • 4 viipaletta paahtopaistia
  • 4 viipaletta oliivimortadellaa
  • 8 viipaletta juustoa
  • 4 paprikarengasta
  • 4 tomaattiviipaletta
  • 8 kurkkuviipaletta

Kastike

  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl italialaista salaattimaustetta
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi ja salaattimauste sekä puristettu valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa patonkeihin syvä viilto. Täytä salaatinlehdillä, lihaleikkeleillä, juustolla, paprikalla, tomaatilla ja kurkulla. Lusikoi päälle kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä