Ugandalainen kanaruoka

Keittobanaanista tehty sose on arkista perusruokaa Ugandassa. Sosetta tarjotaan siellä sellaisenaan kastikkeen kera tai liha-, kala- ja kanaruokien kylkiäisenä. Keitto- eli jauhobanaaneja Suomessa löytää suurimmista ruokakaupoista.

4 hengelle

  • 6 keittobanaania (jauhobanaania)
  • 1 broileri, n. 1 kg
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 2 1/2 dl kanalientä
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • suolaa ja valkopippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri neljään osaan ja poista nahka. Laita jauho lautaselle ja pyörittele broilerinpalat siinä kauttaaltaan, mausta sitten suolalla ja pippurilla. Kuori ja silppua sipuli ja lohko tomaatit. Kuumenna öljy padassa ja paista broileripaloja, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Lisää sipulisilppu ja curry, ruskista minuutin verran. Lisää tomaattilohkot ja kaada sekaan kanaliemi. Sulje kansi ja keittele 30-40 minuuttia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.

2. Keitä sillä välin ruokabanaanit. Laita ne kuorineen kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että ne peittyvät. Keitä kannen alla 25-30 minuuttia.

3. Ota banaanit kattilasta ja odota, kunnes ne ovat jäähtyneet tarpeeksi, niin että voit kuoria ne. Soseuta banaanit, lisää soseeseen maito ja voi/margariini, mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla. Voit lämmittää banaanisoseen ennen kuin tarjoilet sen broileripadan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!