Koko Suomi leipoo: Pizza Italiano
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannen jakson tehtävänä oli valmistaa sitkoisa pizzapohja. Teknisessä tehtävässä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.
Pohja
- 500 g vehnäjauhoja
- 3,5 dl vettä
- 7 g kuivahiivaa
- 10 g hienoa merisuolaa
- 10 g oliiviöljyä
- 1 dl vehnäjauhoja taikinan muotoiluun
Tomaattikastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 8 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl pizzamaustetta
- ripaus mustapippuria
- 15 dl vettä tomaattien kalttaukseen
Pesto
- 1 valkosipulinkynsi
- 1,5 tl sormisuolaa
- ¾ ruukkua basilikaa
- 35 g pinjansiemeniä
- 25 g parmesan -juustoa (pala)
- 12 g pecorino -juustoa (pala)
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 200g buffalomozzarellaa
- 12 terttutomaattia
- 50 g pecorino -juustoa (pala)
- ¼ ruukkua basilikaa
Valmistusohje
POHJA: Ota vedestä pieni osa erilliseen astiaan ja laita suola sinne sulamaan. Sekoita keskenään kuivahiiva ja jauhot. Lisää vettä pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa. Lisää taikinaan suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt osaksi taikinaa. Lisää taikinaan öljy ja jatka vaivaamista vielä muutamia minuutteja. Laita kulhon päälle kelmu ja leivinliina, jotta saat siitä mahdollisimman ilmatiiviin. Jätä taikina kohoamaan 60 minuutiksi.
TOMAATTIKASTIKE: Laita vesi kiehumaan kattilaan. Vedä tomaattien pintaan ristiviillot. Kun vesi kiehuu, laita tomaatit kiehuvaan veteen n. 20 sekunniksi ja nosta sitten ne kylmään vesiastiaan. Kuori tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Laita kattilaan oliiviöljy, tomaatit ja valkosipulinkynnet kuorittuina. Kuumenna seos ja lisää mausteet. Anna kiehua pienellä lämmöllä hiljalleen, kunnes tomaattikastike on keittynyt kokoon. Lopuksi aja tomaattikastike sauvasekoittimella hienoksi.
PESTO: Laita mortteliin kuorittu valkosipulinkynsi sekä suola. Murskaa niin että valkosipuli on hienontunut. Lisää basilikaa vähän kerrallaan ja jatka murskaamista. Lisää pinjansiemenet ja hienonna. Raasta ja lisää juustot, jatka murskaamista. Lopuksi lisää vielä oliiviöljy, jotta saat sopivan koostumuksen ja sekoita. Painele taikina leivinpaperin päällä isoksi neliöksi. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta kuuteen osioon. Lisää pohjan päälle raastettua pecorinoa. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele ne juuston päälle. Revi mozzarella ja asettele pizzaan. Laita pesto pursotinpussiin ja pursota viivoja pizzan päälle. Paista pitsaa 225 asteisessa uunin keskiosassa n. 25 minuuttia. Leikkaa valmis pitsa kuuteen osaan ja koristele basilikan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku