Tuoresuolattu, kuivattu lampaanviulu

Perinteisimmillään lampaanviulu on tuoresuolattua ja kuivattua lampaanreittä. Jos pidät keittiössä puuhastelusta, voit valmistaa lampaanviulun myös itse.

1 lampaanviulu

  • 1 tuore tai pakastettu lampaanreisi (noin 2 kg)
  • 2½ litraa vettä
  • 2½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Valmista suolaliemi vedestä, suolasta ja sokerista. Sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet.

2. Pane tuore lampaanreisi isoon, vahvaan muovipussiin. Jos käytät pakastelammasta,

pane liha pussiin jäisenä. Kaada pussiin suolalientä, kunnes liha on liemen peitossa, ja sulje pussi huolella. Pidä pussia jääkaapissa kolme vuorokautta, kääntele muutaman kerran suolautumisen aikana. Anna pakastetun lampaanreiden sulaa huoneenlämmössä 12 tuntia, ennen kuin panet sen jääkaappiin.

3. Ota lampaanreisi jääkaapista ja huuhtele ja kuivaa talouspaperilla. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele liha ruokaöljyllä ja työnnä paksumpaan kohtaan lihalämpömittari. Kypsennä uunin alatasolla, kunnes sisälämpö on 75 astetta. Ota uunista ja anna jäähtyä.

4. Leikkaa lampaanreisi ohuiksi viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.