Uunissa paistettu broileri
Jos käytät pakastettua broileria, anna sen sulaa jääkaapissa n. 1 vuorokausi. Jos broileri on osittain jäässä, kun laitat sen uuniin, lisää puoli tuntia paistoaikaan, jotta se kypsyy varmasti läpikypsäksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4-5 hengelle
- 1 kokonainen broileri
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- jauhettua valkopippuria
- kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää suola, pippuri ja soija. Laita broileri ritilälle, jonka alle asetat uunipannun, tai uuninkestävään vuokaan. Penslaa broileri soijalla ja mausteilla maustetulla voisulalla.
2. Laita broileri uuniin 1-1,5 tunniksi. Penslaa silloin tällöin rasvalla, jota tihkuu vuokaan tai pellille. Kallista broileria, jotta siitä tihkuu hieman nestettä - näin voit tarkistaa broilerin kypsyyden. Jos neste on kirkasta eikä punaista, broileri on valmis syötäväksi. Paista vielä 15 minuuttia, jos neste on punertavaa, ja kokeile sitten uudestaan.
Voit käyttää apunasi myös paistomittaria. Broileri on valmis, kun mittari näyttää noin 75 astetta.
3. Ota broileri uunista, paloittele ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka