Yrttimunakas
Munakas on sopivankokoinen lounas. Tämä munakas tarjoillaan rapean salaatin sekä valkosipulikastikkeen kera. Voidaan tarjoilla myös drinkkien seurana pieninä makupaloina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 6-8 kananmunaa
- 200 g lehtipinaattia
- 100 g ruohosipulia
- 100 g persiljaa
- 100 g tilliä
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- kurkumaa tai currya
- suolaa ja pippuria
Valkosipulijogurtti
- 2 dl jogurttia
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi
- 1 pkt viipaloitua parmankinkkua
- tuoretta rucolaa
Valmistusohje
1. Hienonna kaikki yrtit hienoksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista valkosipuli suoraan pannulle, lisää yrtit ja paista ne pehmeiksi.
3. Vatkaa munat ja mausteet, kaada seos pannuun.
4. Paista munakasta kunnes se on kauniin värinen molemmin puolin. Voit tehdä tämän lettupannussa, jolloin saat monta pienenpientä munakasta, tai kokonaisena munakkaana isommassa pannussa.
5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset ja laita kylmään.
6. Tarjoile pienet munakkaat haaleina parmankinkun ja kastikenokareen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku