Munakas on sopivankokoinen lounas. Tämä munakas tarjoillaan rapean salaatin sekä valkosipulikastikkeen kera. Voidaan tarjoilla myös drinkkien seurana pieninä makupaloina.

Neljälle

  • 6-8 kananmunaa
  • 200 g lehtipinaattia
  • 100 g ruohosipulia
  • 100 g persiljaa
  • 100 g tilliä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • kurkumaa tai currya
  • suolaa ja pippuria

Valkosipulijogurtti

  • 2 dl jogurttia
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • 1 pkt viipaloitua parmankinkkua
  • tuoretta rucolaa

Valmistusohje

1. Hienonna kaikki yrtit hienoksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Purista valkosipuli suoraan pannulle, lisää yrtit ja paista ne pehmeiksi.

3. Vatkaa munat ja mausteet, kaada seos pannuun.

4. Paista munakasta kunnes se on kauniin värinen molemmin puolin. Voit tehdä tämän lettupannussa, jolloin saat monta pienenpientä munakasta, tai kokonaisena munakkaana isommassa pannussa.

5. Sekoita valkosipulijogurtin ainekset ja laita kylmään.

6. Tarjoile pienet munakkaat haaleina parmankinkun ja kastikenokareen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvismunakas