Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinaattia boorani

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Persialaiset päivälliset eivät ole länsimaisen kaltaisia. Alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan sijaan pääruoan kanssa tarjoillaan monia pieniä ruokalajeja, joita kutsutaan nimellä boorani. Boorani voidaan myös syödä alkuruokana salaatin tai leivän kanssa tai suuremman pääruoan kera.

Neljälle

  • 500 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 2 keltasipulia
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää pinaatit suolatussa vedessä. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Paista viipaleita öljytilkassa kullanruskeiksi. Laita puolet sipuleista sivuun.

2. Paista pinaattia lopun sipulin kanssa hetki. Anna jäähtyä. Purista valkosipuli ja sekoita jogurtin, suolan ja pippurin kanssa. Kaada jogurttiseos kylmän sipuli-pinaattiseoksen päälle.

3. Anna maustua kylmässä 1 tunti. Ripottele päälle loput sipulista ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke