Kanaa ja banaanimuhennosta
Eksoottinen kanaruoka tehdään meillä broilerista, joka valmistetaan ensin ja sitten ryhdytään keittämään banaania.
Neljälle
- 6 keittobanaania
- 1 broileri, noin 1 kg
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
- 2 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 2 ½ dl kanalientä
- ½ dl maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa broileri neljään osaan ja poista nahka.
2. Laita jauho lautaselle ja kääntele kanapalat niin, että ne jauhottuvat kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori ja silppua sipuli ja pilko tomaatit.
4. Kuumenna öljy padassa keskilämmöllä ja ruskista broileripalat käännelleen, niin että ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Lisää pataan sipulisilppu ja curry ja paista minuutti. Lisää tomaattihake ja kaada päälle kanaliemi. Sulje kansi ja keitä 30-40 minuuttia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.
5. Keitä sillä aikaa banaanit. Laita ne kuorineen kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät. Sulje kansi ja keitä 25-30 minuuttia.
6. Kaada banaaneista vesi, odota kunnes ne ovat jäähtyneet ja kuori sitten. Soseuta banaanit, sekoita joukkoon maito ja voi, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile banaanisose broileripadan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka