Uudenvuoden pastasalaatti
Tee kunnon annos salaattia uudenvuoden herkkupöytään tai muihin illanistujaisiin.
Salaatti
- 4 dl Myllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
- 200 g savupalvikinkkua
- ½ kurkku
- 200 g pakastemaissia
- 100 g purjosipulia (½ pieni)
- 100 g raejuustoa
- 1 omena
- 1 punainen paprika
Kastike
- 1 dl rypsi- tai camelinaöljyä
- ½ dl viinietikkaa
- 2 rkl sokeri
- 1 tl viherpippuria
- ½-1 tl yrttisuolaa
- ½-1 tl yrttisuolaa
Valmistusohje
Pasta tuo ruokaisuutta, varsinkin tässä tumma kuitupitoinen pasta ja lisäksi myös makua, koska pasta itsessään on maustettu tomaatilla ja chilillä. Kun kastikkeen laittaa etukäteen salaatin joukkoon, se maustaa mukavasti salaattia.
Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuutioi tai suikaloi ainekset ja sekoita ne kulhossa pastan kanssa.
Valmista salaatinkastike ja tarkista sen maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.
VINKKI: Saat vaihtelua lisäämällä nuorille ja lapsille kinkun sijaan/lisäksi nakkeja tai lihapullia pilkottuna.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin