Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uudenvuoden pastasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee kunnon annos salaattia uudenvuoden herkkupöytään tai muihin illanistujaisiin.

Salaatti

  • 4 dl Myllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
  • 200 g savupalvikinkkua
  • ½ kurkku
  • 200 g pakastemaissia
  • 100 g purjosipulia (½ pieni)
  • 100 g raejuustoa
  • 1 omena
  • 1 punainen paprika

Kastike

  • 1 dl rypsi- tai camelinaöljyä
  • ½ dl viinietikkaa
  • 2 rkl sokeri
  • 1 tl viherpippuria
  • ½-1 tl yrttisuolaa
  • ½-1 tl yrttisuolaa

Valmistusohje

Pasta tuo ruokaisuutta, varsinkin tässä tumma kuitupitoinen pasta ja lisäksi myös makua, koska pasta itsessään on maustettu tomaatilla ja chilillä. Kun kastikkeen laittaa etukäteen salaatin joukkoon, se maustaa mukavasti salaattia.

Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuutioi tai suikaloi ainekset ja sekoita ne kulhossa pastan kanssa.

Valmista salaatinkastike ja tarkista sen maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.

VINKKI: Saat vaihtelua lisäämällä nuorille ja lapsille kinkun sijaan/lisäksi nakkeja tai lihapullia pilkottuna.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti