Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti
Uunifetaraviolit valmistuvat yhdessä vuoassa superhelposti! Reseptin ideoi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen ja se on helpotettu versio hitiksi muodostuneesta uunifetapasta-reseptistä.
Ainekset
- 2 rs / 500 g tomaatti-mozzarella ravioleita (esim. Pirkka parhaat)
- 2 rs / 500 g terttukirsikkatomaatteja (esim. Pirkka parhaat Red Desire)
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 pkt fetaa (eim. Pirkka parhaat)
- 1 medium chilipalko
- 2 rosmariininoksaa
- 4 valkosipulinkynttä
Tomaattikastike
- 400 g kokonaisia säilyketomaatteja (esim. Mutti)
- 1 tl hunajaa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Uunifetaraviolit
Alkuperäisen reseptin löydät Jenni Häyrisen Liemessä-ruokablogista.
Jennin vinkki: Jotta ruoasta tulee tarpeeksi mehevää, terttukirsikkatomaatteja pitää olla se 500 g. Jos käytät vähemmän tomaatteja, laita enemmän tomaattikastiketta.
- Laita vuokaan raviolit, kirsikkatomaatit, murustettu feta (säästä pari pientä terttua pinnalle) ja puolet (1/2 dl) oliiviöljystä. Sekoita.
- Tunge väleihin pituussuunnassa puolitetut valkosipulinkynnet, chili ja rosmariini.
- Valmista tomaattikastike kulhossa puristelemalla tomaatit rikki käsin. Voit huuhtaista tomaattipurkit pienellä määrällä vettä ja lisätä kastikkeen joukkoon. Mausta.
- Kaada tomaattikastike ravioleiden päälle ja levitä tasaisesti niin että raviolit peittyvät. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä.
- Nosta päälle muutama pieni öljytty tomaattiterttu.
- Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Älä käytä kiertoilmaa, se kuivattaa. Halutessasi voit kääntää nupit kaakkoon 225-asteeseen viimeiseksi 5 minuutiksi. Burn tomaatti, burn!
Resepti, video ja kuvat: Jenni Häyrinen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka