Kermainen broileri-tortellinikeitto – valmista hitaasti haudutuspadassa tai nopeammin kattilassa
Julkaistu
Tämä keitto tunnetaan yhteisöpalvelu Redditissä nimellä "Upvote Soup" ja "The Soup". Keitto on niin suosittu, että se on kerännyt ennätyksellisen määrän tykkäyksiä. Testaa internetin rakastamaa helppoa broileri-tortellinikeittoa!
Ainekset
- 1 keskikokoinen sipuli
- 0,8 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 3rkl oliiviöljyä
- 1 l kanalientä
- 2 tölkkiä tomaattimurskaa
- 500-800 g broilerinkoipia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 pkt juustotäytteisiä tortellineja
- 1 rs babypinaattia
- 70 g parmesaania raastettuna
- 2,5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Kermaien broileri-tortellinikeitto valmistuu näin:
- Laita mikronkestävään kulhoon pilkotti sipuli ja valkosipuli, jauhot, basilika, tomaattipyree ja oliiviöljy. Kuumenna mikrossa noin 5 minuuttia, 1,5 minuutin välein sekoitellen. Seoksesta tulee tahnamainen. Lisää seos haudutuspataan.
- Lisää haudutuspataan myös kanaliemi, tomaattimurska, kanankoivet, suola ja pippuri. Sekoita.
- Peitä kannella ja keittele keittoa 4-6 tuntia alhaisella lämmöllä haudutuspadassa.
- Poista kansi ja nappaa broilerit pois haarukan avulla. Lisää joukkoon pinaattti, parmesaanijuusto ja lämmitetty kerma (kerma kannattaa lämmittää, jotta keittoon ei muodostu paakkuja). Lisää halutessasi joukkoon myös tortellinit tässä vaiheessa, jos aiot syödä keiton kokonaan. Muussa tapauksessa voit keittää tarvittavan määrän tortellineja erikseen.
- Revi broilerinkoivista lihat irti pilko keittoon sopiviksi paloiksi. Heitä palat takaisin keittoon. Laita haudutuspadan kansi takaisin päälle ja keittele keittoa vielä 10 minuuttia täydellä teholla.
Resepti: 365ofcrockpot.com
Kuva: Shutterstock
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa