Uunifetapasta – Liemessä-Jennin hittiresepti

Uunifetapasta
Jenni Häyrinen/Liemessä

Uunifetapasta on Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen hittiresepti, jota on pakko kokeilla! Nopeasti valmistuva uunifetapasta on uusi arkiruokasuosikkisi.

Uunifetapasta Liemessä-Jennin tapaan

  • 250 g hyvää pastaa esim. Rummo
  • 200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 punainen chilipalko
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • pippuria
  • ripaus suolaa

tarjoiluun

  • basilikaa

Valmistusohje

Annoksia 2

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.

Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

Resepti: Liemessä-ruokablogi, Jenni Häyrinen

Parhaat ruokaohjelmat