Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inkivääri-chiliherkkusienet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahdetut juustokuminansiemenet antavat tälle ruoalle sen ominaisen maun. Tarjoile herkkusienet lisukkeena tai naposteltavana drinkkien kanssa. Ne maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.

4 annosta

  • 1 tl kokonaisia juustokuminan siemeniä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chilipalkoa
  • 1/4 tl kurkumaa
  • 800 g herkkusieniä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautapaistinpannu. Lisää juustokuminansiemenet ja paahda niitä sekoittaen 15-20 sekuntia. Kaada ne pannulta ja murskaa huhmaressa.

2. Kuori ja hienonna sipuli, kuori sipuli. Puolita chilit pitkittäin, poista siemenet ja poista palot. Kuori ja hienonna inkivääri. Lämmitä öljyä paistinpannussa keskilämmöllä ja ruskista sipuli. Lisää inkivääri ja chili ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Purista sekaan valkosipuli.

3. Lisää kurkuma, herkkusienet ja suola ja kuullota noin 15 minuuttia, kunnes sienistä on haihtunut neste ja ne ovat ruskistuneet. Alenna lämpöä, lisää juustokumina ja sitruunamehu ja hauduta muutaman minuutin, kunnes sitruunamehu on imeytynyt sieniin. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke