Pannukakku ilman kananmunaa
Kananmunaton pannukakku tehdään valurautapannussa, jonka kahva kestää uuninlämpöä. Jos sinulla ei ole sellaista,tavallinenkin uunivuoka kelpaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
1 kakkuun
- 75 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kidesokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 2 dl piimää
- rouhittua mantelia koristeeksi
- raesokeria koristeeksi
- voita + korppujauhoja pannuun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset, lisää pieneksi kuutioitu voi. Lisää piimä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun paistinpannuun. Ripottele päälle manteleita ja raesokeria.
3. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku