Pannukakku ilman kananmunaa

Kananmunaton pannukakku tehdään valurautapannussa, jonka kahva kestää uuninlämpöä. Jos sinulla ei ole sellaista,tavallinenkin uunivuoka kelpaa.

1 kakkuun

  • 75 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 dl piimää
  • rouhittua mantelia koristeeksi
  • raesokeria koristeeksi
  • voita + korppujauhoja pannuun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset, lisää pieneksi kuutioitu voi. Lisää piimä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun paistinpannuun. Ripottele päälle manteleita ja raesokeria.

3. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!