Riitan omenakakku
Julkaistu
Tässä kakussa on ”rikas” maku, vaikka siihen tulee vain vähän eri aineksia. No, totta kai siinä on voita. Kakusta tulee aika matala. Kevyesti vatkattu kerma sopii lisukkeeksi.
6-8 hengelle
- 1 kananmuna
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl voisulaa
- voita ja korppujauhoja vuoan leivitykseen
- 2-3 omenaa
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Voitele ja leivitä vuoka, läpimitaltaan n. 24 cm. Vatkaa muna ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan.
2. Älä kuori omenoita, paloittele ne vain lohkoiksi ja asettele kauniiksi kuvioksi taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka