Uuniperunat katkarapu-lohitäytteellä
Uuniperunasta saa kokonaisen aterian maukkaan kastikkeen kanssa. Tässä olemme käyttäneet lohta ja katkarapuja. Kastike on kuitenkin kevyt, joten tämä on täydellistä ruokaa painoaan tarkkailevalle. Tällä vähärasvaisella valmistustavalla säästät melkein 75 kaloria annosta kohden!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 annosta
- 4 uuniperunaa à 200 g
- 50 g kuorittuja katkarapuja
- 90 g savulohta
- pippuria myllystä
- 4 tillinoksaa
- 4 tomaattilohkoa
- 100 g majoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 1 dl chilikastiketta
- 2 cl kuivaa sherryä
- pippuria tai pippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistele niitä haarukalla tai perunatikulla, jotteivät ne räjähdä uunissa. Kypsennä perunoita 50-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Suikaloi lohi. Sekoita majoneesi, kevytviili, chilikastike, sherry ja pippuri kastikkeeksi ja tarkista maku. Sekoita lohi ja katkaravut kastikkeeseen.
3. Leikkaa perunaan ristikkäiset viillot ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa. Jaa katkarapu-lohitäyte perunoille, jauha päälle hieman pippuria myllystä ja koristele tomaattilohkoilla ja tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka