Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uuniperunat katkarapu-lohitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uuniperunasta saa kokonaisen aterian maukkaan kastikkeen kanssa. Tässä olemme käyttäneet lohta ja katkarapuja. Kastike on kuitenkin kevyt, joten tämä on täydellistä ruokaa painoaan tarkkailevalle. Tällä vähärasvaisella valmistustavalla säästät melkein 75 kaloria annosta kohden!

4 annosta

  • 4 uuniperunaa à 200 g
  • 50 g kuorittuja katkarapuja
  • 90 g savulohta
  • pippuria myllystä
  • 4 tillinoksaa
  • 4 tomaattilohkoa
  • 100 g majoneesia
  • ½ dl kevytviiliä
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 cl kuivaa sherryä
  • pippuria tai pippurisekoitusta

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistele niitä haarukalla tai perunatikulla, jotteivät ne räjähdä uunissa. Kypsennä perunoita 50-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

2. Suikaloi lohi. Sekoita majoneesi, kevytviili, chilikastike, sherry ja pippuri kastikkeeksi ja tarkista maku. Sekoita lohi ja katkaravut kastikkeeseen.

3. Leikkaa perunaan ristikkäiset viillot ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa. Jaa katkarapu-lohitäyte perunoille, jauha päälle hieman pippuria myllystä ja koristele tomaattilohkoilla ja tillinoksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna