Lohiruusu

Lohi ja äyriäiset ovat suosittuja alkuruokia. Tämä katkaravuilla ja herkkusienillä täytetty tyylikäs savulohiruusu on myös todellista kevytruokaa, vaikka se tarjoillaankin kastikkeen kera.

4 annosta

  • 120 g ohueksi viipaloitua savulohta
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 25 hienonnettuja herkkusieniä
  • suikaloitua salaattia
  • sitruunaa
  • kurkkua
  • tomaatteja
  • 100 g kevytmajoneesia
  • ½ dl kevytviiliä
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 cl kuivaa sherryä
  • pippuria tai pippurisekoitusta

Valmistusohje

1. Vatkaa kastike majoneesista, kevytviilistä, chilikastikkeesta ja sherrystä. Mausta pippurilla.

2. Jaa suikaloitu salaatti neljälle lautaselle. Kierrä lohiviipaleet yksitellen sormen ympäri ruusuiksi. Aseta ruusut salaattipedille.

3. Täytä ruusut katkaravuilla ja hienonnetuilla herkkusienillä. Kaada kastike ruusujen päälle ja koristele lautaset kurkku- ja sitruunaviipaleilla sekä tomaattilohkoilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.