Lohiruusu
Lohi ja äyriäiset ovat suosittuja alkuruokia. Tämä katkaravuilla ja herkkusienillä täytetty tyylikäs savulohiruusu on myös todellista kevytruokaa, vaikka se tarjoillaankin kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 120 g ohueksi viipaloitua savulohta
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 25 hienonnettuja herkkusieniä
- suikaloitua salaattia
- sitruunaa
- kurkkua
- tomaatteja
- 100 g kevytmajoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 1 dl chilikastiketta
- 2 cl kuivaa sherryä
- pippuria tai pippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Vatkaa kastike majoneesista, kevytviilistä, chilikastikkeesta ja sherrystä. Mausta pippurilla.
2. Jaa suikaloitu salaatti neljälle lautaselle. Kierrä lohiviipaleet yksitellen sormen ympäri ruusuiksi. Aseta ruusut salaattipedille.
3. Täytä ruusut katkaravuilla ja hienonnetuilla herkkusienillä. Kaada kastike ruusujen päälle ja koristele lautaset kurkku- ja sitruunaviipaleilla sekä tomaattilohkoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka