Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uuniperunat lohitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Isot uuniperunat kypsyvät uunissa todella hitaasti. Voitkin sen sijaan paistaa kaksi keskikokoista perunaa per ruokailija.

4 kpl

  • 4 uuniperunaa

Täyte

  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g kylmäsavulohta, suikaleina
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunoihin ristiviillot ja paista ne kypsiksi, 45-75 minuuttia koosta riippuen.

2. Sekoita täyte ja mausta sitruunankuorella. Paina perunoita sivuilta niin että risti aukeaa ja lisää täyte. Koristele halutessasi lohikuutioilla.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna