Uuniperunat lohitäytteellä
Julkaistu
Isot uuniperunat kypsyvät uunissa todella hitaasti. Voitkin sen sijaan paistaa kaksi keskikokoista perunaa per ruokailija.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 kpl
- 4 uuniperunaa
Täyte
- 2 dl kermaviiliä
- 100 g kylmäsavulohta, suikaleina
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunoihin ristiviillot ja paista ne kypsiksi, 45-75 minuuttia koosta riippuen.
2. Sekoita täyte ja mausta sitruunankuorella. Paina perunoita sivuilta niin että risti aukeaa ja lisää täyte. Koristele halutessasi lohikuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka