Perunagratiini makkaroille
Julkaistu
Kuplivan kuuma ja kermainen perunagratiini maistuu hyvältä kylmän paahtopaistin tai kasslerin, tai kuten reseptissämme, erilaisten makkaroiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 3 dl kermaa
- 2-3 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja höylää perunat ohuiksi viipaleiksi. Lado uunivuokaan vuorotellen suolan, mustapippurin ja juuston kera.
2. Kaada päälle kerma. Puuteroi kevyesti paprikalla ja paista uunin keskitasolla vajaa tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka