Hiillostettua lohta ja vihannessalaattia
14.10.2013.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 450 g lohifileetä
- 4 maa-artisokkaa
- 1 kurkku
- 1 kukkakaali
- 2 punajuurta
- 3 kananmunaa
- 3 dl rypsiöljyä
- 20 g seesaminsiemeniä
- 20 g Dijon-sinappia
- 1 nippu tilliä
- 1 rs minisalaattia
- 30 g lohen/taimenen/kirjolohen mätiä
Valmistusohje
Leikkaa lohi 2 x 2 cm:n tangoiksi. Kuumenna paistinpannu. Hiillosta lohi kuumalla pannulla nopeasti niin, että lohi on kauttaaltaan kauniin värinen. Kääri lohi kelmuun ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Laita kylmään.
Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi ja loput kiekoiksi. Renssaa kukkakaali nupuiksi ja marinoi suolassa ja oliiviöljyssä. Leikkaa punajuuresta ohuita viipaleita ja stanssaa pyöreiksi renkaiksi. Mausta punajuuret suolalla ja vaalealla balsamicolla. Tee samoin myös maa-artisokalle. Valmista majoneesi ja sekoita kurkkunopat majoneesiin. Mausta suolalla. Leikkaa jäähtynyt lohi viipaleiksi ja koristele annos mädillä sekä yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku